Även om de flesta utställarna är med flera år i rad så har de lyckats förnya sig och visar nya trender och produkter. Vad säger utställarna om Bomässan?
Bra Fönster har varit med i 5 år och erbjuder villaägare och byggfirmor måttanpassade fönster och dörrar när man ska byta ut det som är gammalt och dåligt. Elisabeth Skoog: - Vi tycker att det är ett bra tillfälle att få visa upp våra fönster och dörrar. Förra året sålde vi 4-5 större objekt och några mindre till besökare.
Det finns också ett försäkringsbolag på mässan, Dina. De har också varit med i flera år. Pia Eriksson och Lena Sehlberg tycker det är ett bra tillfälle att visa upp sig. – Vi marknadsför oss som försäkringsbolaget som finns nära kunderna. Vi är det givna alternativet till storbolagen och har alla typer av sakförsäkringar för privatpersoner, jordbruk och företag!
Energisparande är högaktuellt och det finns bra hjälp att få, Lönn Energikonsult finns på plats och Bengt-Åke Lönn erbjuder tjänster som energideklaration, provtryckning och test med värmekamera. – Bomässan är bra för besökarna är seriösa! Husägarna behöver veta hur enkelt det kan vara att energispara, genom att vidta åtgärder för 1 500 kr kan man spara upp till 20 procent av energikostnaden per år!
Det är ofta en bättre affär att bygga nytt hus i stället för att köpa begagnat. Hjältevadshus och deras representant Mikael Nilzon visar hur det är möjligt. Deras hus levereras i färdiga volymer som gör att man snabbt har huset under tak. – Det har redan varit flera intresserade här och tittat. Vi erbjuder ett tryggt byggande och därför är jag med under hela byggprocessen på cirka 5 veckor.
I montern finns också Carola Johansson och Evelina Back från Handelsbanken, som berättar om hur finansieringen kan ordnas.
Fiskarhedenvillan finns också på plats. Leif Kerro och Lotta Hvitt finns på plats för första gången. Leif: - Vi satsar på energismarta och energieffektiva hus och det har bidragit till att vi idag är Sveriges näst största småhustillverkare. Det ska bli spännande att se utfallet, men det verkar vara en trevlig stämning här.
Garageportexpressen har varit med i flera år och visare upp ett bredare sortiment än tidigare. Anders Lif är väldigt nöjd med utfallet från Bomässan. Han berättar om vad de kan erbjuda.: - Vi har flera fabrikat än tidigare, bland annat Crawford, vi erbjuder en treårig drulleförsäkring och CE-märkning av den monterade porten!
IVT Värmepumpar finns också på plats och har varit med i flera år. Intresset är stort. Petra och Mattias Edqvist har hjälp av Benny Eriksson i montern. Mattis: - Bomässan har varit en av våra största aktiviteter under alla år och den ger oss många nya kunder. Vi får också besök av våra gamla kunder som kommer och hälsar på, vilket är jättekul!
Städtjänst är med för femte året och Annsofie Orrsten och Helena Lundström är nöjda: - Bomäsan har riktigt bra och seriösa besökare och vi får många nya kontakter!
Får det lova att vara en pensionär? Ja, så skulle Hyr En Pensionär kunna locka kunder till sin monter. Josef Lund, Maria Larsson och Anders Grundström har fullt upp. Maria: - Det är andra året vi är med och det har varit väldigt positivt för oss eftersom vi både fått nya kunder och ny arbetskraft!
Norddesign är en av veteranerna på Bomässan och har varit med från början. Hans Sundin och Rickard Forsling visar hur det går till när man förnyar köket. Hans: - Det här är bra för oss, jag ska boka nästa år också.
Det finns flera utställare som inspirerar oss att göra om trädgården. Rönngren Mark och Trädgård har varit med i många år. Anders Rönngren: - Vi tycker det är jätteroligt att vara med, men tyvärr är jag själv bortrest men min fantastiska personal finns ju på plats.
ESS1 Utemiljö är ett nytt företag i trädgårdsbranschen, men ägarna Marcus Skoglund, Jonas Sporrstedt och Johan Edin har jobbat i branschen länge. De presenterar också San Juan swimmingpooler från Nordiska Kvalitetspooler. Jonas: - Vi hoppas att vi ska få bra respons från den lokala marknaden. När det gäller trädgårdsdesign samarbetar vi med Gunilla Wedin Brook. San Juan swimmingpooler passar bra in i vårt sortiment eftersom det är en kvalitetsprodukt och vi kan skapa en helhetslösning för våra kunder.
Projektledaren Sandra Hessel och VD Dennis Roskvist på Compass Fairs arrangerar Bomässor runt om i både Sverige och Norden. Sandra: - Det är väldigt roligt att det går bra för våra utställare och att besökarna är nöjda. Att utställarna bokar nästa Bomässa redan nu är väl ett bra bevis på det!
Vi frågade också Gunnar och Bitte Nilsson, som hade upptäckt en träolja som de tänker köpa. - Det är en bra mässa och så kan man ju upptäcka saker man inte kände till!
Totalt hade Bomässan cirka 5 300 besökare, trots OS!