I Sandviken var det närmare 90 utställarna som lockade nästan 8 000 besökare till Bomässan I Göransson Arena.
- Jag tror att den lyckade mässan i Sandviken har fått utställarna att tänka till och det är redan nästa 70 utställare bokade, säger Gustav Granberg, projektledare för Bomässan i vår region. Det var många av utställarna i Sandviken som direkt bokade plats i Gävle!
I vanlig ordning är det fokus på hus och trädgård men också maten har stort utrymme.
Ta med barnen till mässan, det finns massor av roliga aktiviteter för de mindre besökarna. Vår maskot Fixit tar emot i leklandet som är öppet hela helgen.
På alla 15 Bomässor i år kan man träffa Matte & Willy från TV4:s program Bygglov. De bjuder på massor av underhållande och bra tips som man har nytta av där hemma. Dessutom leder de den populära tävlingen ”Handy Girl”
På Bomässan i Gävle kommer också Paulina Draganja vara i gång med bra förvaringslösningar. Sedan några år tillbaka driver hon Sveriges största förvaringsblogg, Förvaringsdrottningen, som ger tips och råd om hur man kan skapa ordning och reda hemma med smarta förvaringslösningar.
Det blir både nya utställare och sådana som varit med i flera år. Till den senare kategorin hör Anders Rönngren, Rönngren Mark och Trädgård.
- Vi har fått stort gensvar i alla år och dessutom har vår monter utsetts till finaste montern två gånger, så det är klart att vi kommer att vara i GTH-hallen i november också, säger Anders Rönngren, vd på Rönngren Mark och Trädgård.
Bomässan äger rum under er lågsäsong när trädgård är iskallt - i dubbel bemärkelse – så hur gör ni då?
- Det ska bli kul för vi ska visa något helt nytt för Gävle, nämligen stenprodukter för inomhusbruk, som köksbänkar, samt granit, marmor och skiffer för golv och vägg, säger Anders Rönngren.
Anebyhusgruppen är med på Bomässan i Gävle för första gången med nye säljaren Jörgen Lundborg.
- Jag besökte Bomässan i Sandviken och med det intresse jag upplevde där så är det självklart för mig att vara med i GTK-hallen, säger Jörgen Lundborg. Dessutom hoppas jag kunna erbjuda besökarna byggklara tomter!