Earth Hour - en kampanj som bidrar till Gävle kommuns långsiktiga och strategiska miljöarbete – att bli en av de bästa miljökommunerna i Sverige.

Men den här timmen spelar egentligen ingen roll, det är vad du gör under årets 8759 andra timmar som räknas. Genom att släcka under en timme visar vi världens makthavare och varandra att det är dags att tag i det här med klimatet och ju fler vi blir desto tydligare blir signalen.

Så släck i ditt hem lördagen den 28 mars kl 20.30-21.30 och visa Gävle att du också är med!

Välkommen till Stortorget 20.30-21.30, där bjuds på lokalproducerat, både i sång och i matväg!

På scenen uppträder Starflights, Studio 56 och Helges Allstars, det serveras klimatsmart och lokalproducerad soppa av Gävleambassadören Peter Ågren från Gävligt Gott, du kan cykla din egen smootie och testa annat med tema cykel!

Vatten i Garderoben
Hur mycket vatten har du i garderoben? Projektet Vatten i Garderoben vill lyfta fram hur mycket vatten det går åt vid klädtillverkning. Under hela vecka 13 kommer projektet Vatten i Garderoben vara på Stortorget i form av en container. I containern samlas det in kläder under hela veckan för att sedan under lördagen den 28 mars öppnas. Hur mycket vatten har gått åt för att tillverka de kläderna?

På lördagen 10-15 säljs kläderna för en billig peng på Stortorget. Pengarna går till Fadershuset - behövande barn i Ukraina.
Genom att återanvända kläder här i Sverige hjälper vi till att minska vattenförbrukningen i länder där det råder stor vattenbrist. Läs mer om Vatten i Garderoben.