Välj växttyper som fångar in vem du är

Att ha växter av alla möjliga slag, är ett klassiskt knep för att skapa liv och sätta färg till fönsterytan, vilket starkt bidrar till rummets helhet. När du väljer ut vilka plantor du vill ha som fönsterdekoration har du verkligen möjlighet att skapa en personlig känsla som säger något om vem du är som person. Stort och ståtligt med golvkrukor och massiva plantor som klättrar sig upp mot fönsterkarmen, eller litet och nätt med mindre blommor, eller varför inte kaktusar, som radas upp på fönsterbrädet – valmöjligheterna är stora och resultatet skapar intryck. Genom att välja fönsterväxter med omsorg kan ditt fönster sätta pricken över i:et och ta fram det bästa ur vilket rum som helst.

Spröjsade fönster skapar möjligheter

Ett effektivt sätt att enkelt sätta prägel på hemmet via fönstren, är genom att skaffa fönster med väl genomtänkt spröjs, exempelvis dessa https://www.hemfint.se/sprojsade-fonster . Med hjälp av spröjsfönster går det att skapa olika känslor i ett rum, allt ifrån trendiga stilrena fönsterdesigner som ger hemmet en fräsch och modern känsla, till klassiska kulturfönster som för tankarna till konstnärshem och ateljéer från tidigt 1900-tal. Tack vare det breda spannet av valmöjligheter, kan valet av fönstermodell bli personligt och göra det möjligt att verkligen sätta sin egen prägel på ett rum.

Detaljerna gör skillnad

Små detaljer kan ha en stor påverkan på helhetsintrycket när det kommer till heminredning. Detta är givetvis inget undantag när det kommer till fönstren. Tvärtom kan små finesser omkring just fönster bidra enormt till att få hemmet att kännas mjukt och levande. Ett par väl utvalda mindre böcker eller tavlor, rätt placerade, kan på ett naturligt sätt skapa värme åt de mest stela rum. Det finns egentligen ingen begränsning kring vilka prydnader eller föremål som kan placeras vid fönsterbrädet. Genom att välja föremål, prydnader eller souvenirer som har en personlig betydelse för dig, skapas en unik känsla i rummet som utgår från fönstren, vilka spelar en central roll i inredningen som helhet.

Ett sista tips när det kommer till detaljerna, är att hålla det avskalat och verkligen låta de mest genomtänkta och viktigaste föremålen få största plats på scen.

Några tips och råd om hur du kan bevara och renovera fönster hittar ni här, https://forvaltarforum.se/2019/04/30/lar-dig-renovera-fonster/