Tillsammans investerar kommunen och det kommunala fastighetsbolaget 270 miljoner kronor för att med Caverions hjälp modernisera och energieffektivisera fastighetsbestånden mot ett hållbart samhälle.

– Vi söker en person som vill bli anställd eller en duktig konsult, hälsar Thomas Mattsson, projektchef på Caverion Sverige AB. Projektet beräknas pågå i minst fyra år.
Projektet omfattar majoriteten av fastigheterna inom kommunen och bostadsbolaget. Totalt kommer 430,000m2 hyresbostäder, skolor, förskolor och andra gemensamma lokaler energieffektiviseras och moderniseras, vilket beräknas minska kommunens miljöpåverkan med cirka 600 000 kg CO2. Energianvändningen kommer att minska med ca 23 % till 2019. Projektet är självfinansierande vilket innebär att de besparingar som genereras av projektet kommer motsvara investeringskostnaden. Söderhamn Kommun och Faxeholmen har därmed möjlighet att genomföra denna storsatsning utan att bortprioritera andra områden.

- Energieffektivisering minskar vår totala miljöpåverkan kraftigt genom minskade utsläpp av växthusgaser. I Söderhamns kommun tar vi miljöfrågan på allvar och investerar närmare 280 miljoner kronor, säger Lars Stål, tekniks chef Söderhamns kommun.

Projektet är en vidareutveckling av EPC (Energy Performance Contracting) med större fokus på helheten och utveckling av fastigheter. Utöver att Caverion garanterar energibesparingen ända till 2029 med minskad miljöpåverkan och minskade utgifter som följd, skapar projektet även lokala arbetstillfällen samtidigt som den befintliga driftorganisationen kompetensutvecklas. En viktig del av samarbetet är dessutom att projektets åtgärder följs upp under lång tid för att kunna säkerställa besparingen och optimera driften.

– Vi ser detta som en stor möjlighet för Faxeholmen att växla driftskostnader mot mer planerade utvecklingssatsningar i fastighetsbeståndet. Energitjänsteprojektet innebär dessutom att vi på riktigt kan sätta realistiska miljömål som gör skillnad, säger Petri Berg VD Faxeholmen AB.

Genom projektet får kommunen och det kommunala bostadsbolaget möjlighet att utveckla fastighetsbeståndet med modern och energieffektiv utrustning som möjliggör en framtida kostnadseffektiv drift och förvaltning av fastigheterna.

- Samverkan, öppenhet och engagemang har präglat projektet sedan start och alla parter har bidragit med viktig kunskap. Tillsammans har vi åstadkommit detta projekt, med offentlig och privat samverkan. Förhoppningsvis kommer fler kommuner att våga tänka annorlunda för att minska sin miljöpåverkan och samtidigt modernisera sitt fastighetsbestånd, säger Anders Fagerkrantz, affärsenhetschef Caverion Sverige AB.

Projektgenomförandet påbörjades i slutet av 2015 och beräknas pågå till och med 2019.

Se även Svt Gävleborgs inslag om projektet:
http://www.svtplay.se/klipp/4869898/stor-energistasning-i-soderhamn


Mer om tjänsten:
Installationssamordnare för Energitjänsteprojekt
Vi söker nu en driven installationssamordnare inom EPC till affärsenheten Energi & Miljö. Du kommer att vara spindeln i nätet, leda och samordna ett av Sveriges största och intressantaste fastighetsutvecklingsprojekt i Söderhamn och kommer att bli en del av en trevlig arbetsgrupp som består av 15 personer.
Placeringsort, Söderhamn.
Arbetsuppgifter
Som Installationssamordnare på Caverion sköter du den dagliga kontakten med kunder, och medarbetare och underentreprenörer. Rollen ger stor ”frihet under ansvar” men ställer också höga krav på att kunna arbeta självständigt samt att vara den som kan få projektet att gå i rätt riktning med rätt kvalitet. Du kommer ha ansvar för att vi följer Caverions rutiner så vi erhåller bästa tänkbara resultat till våra kunder.

I rollen ingår att;
Kommunicera, engagera och motivera personal och kund
Driva projekteringsledningen genom projektet
Driva installationssamordningen genom projektet
Planera och organisera och dokumentera projekt
Hålla och genomföra möten med installatörer (VS, EL, VENT och STYR), samt föra protokoll.
Strukturera dokumentation inkl. för Drift & Underhåll
Genomföra samordnade funktionsprovningar, samt medverka vid besiktningar
Medverka vid byggmöten med kund
Vidareutveckla kundrelationer och främja merförsäljning
Vara Caverions lokala ansikte i Söderhamn (platsansvarig)
Kompetens
Du bör ha en högskoleutbildning inom energi, el, VVS eller styr- och reglerteknik
Dokumenterad kunskap inom entreprenadjuridik och/eller någon form av djupare kunskaper inom Fastighets & Energitjänster
Dokumenterade djupare kunskaper inom projekteringsledning och samordning av installationer i fastigheter
Dokumenterade kunskaper inom ledning av medarbetare
Certifikat för genomförd utbildning i Bas P & Bas U
God datorvana
Erfarenheter
Dokumenterad erfarenhet av samordningsansvar eller liknande i VVS-branchen eller inom fastighetsautomation.
Dokumenterad erfarenhet av större energitjänsteprojekt är meriterande.


Övriga egenskaper
Vi ser att du har flera års erfarenhet inom installationsbranschen, samt att du har en lugn och trygg framtoning som främjar internt/externt samarbete och laganda.
Vara noggrann, drivande, målinriktad och engagerad i att överträffa kundens förvätningar
Se möjligheter, vara lösningsorienterad
Stor social förmåga samt förmåga att bygga relationer
Möjlighet resa i tjänsten.

Varför Caverion?
YIT blev Caverion den 1 juli 2013. Caverion Sverige AB har cirka 4000 medarbetare på drygt 100 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och ledarroller.
Vi eftersträvar mångfald och jämlikhet och ser därför gärna såväl manliga som kvinnliga sökanden.

Vill du veta mer?
Om du tycker att detta låter intressant och vill veta mer, kontakta vår projektchef Thomas Mattsson, tel. 08-568 420 33, 072-215 88 89 eller thomas.mattsson@caverion.se.