Det är ju glädjande att regionen kan erbjuda villa- och fritidshusägare, bostadsrättsinnehavare, och alla andra som också är intresserade av hem och trädgård, två utmärkta tillfällen för att få information om byggande, boende, trädgård, och interiör samt en del trevliga matprodukter!
Det blir som vanligt seminarier och workshops och utställarna bjuder dessutom på massor med tips för gör-det-självaren.
Det blir som vanligt en hel del kul för barnen med massor av roliga aktiviteter för de mindre besökarna. Maskoten Fixit tar emot i leklandet, som är öppet hela helgen.
Vi får också träffa Matte & Willy från TV4:s program Bygglov. De bjuder på massor av underhållande och bra tips som man har nytta av där hemma. Dessutom leder de den populära tävlingen ”Handy Girl”
Paulina Draganja kommer att visa bra förvaringslösningar. Sedan några år tillbaka driver hon Sveriges största förvaringsblogg, Förvaringsdrottningen, som ger tips och råd om hur man kan skapa ordning och reda hemma med smarta förvaringslösningar.
Vilka nyheter kan vi få se?
Rönngren Mark & Trädgård har ställt ut på Bomässan sen den kom till Gävle.
- Vi kommer att visa upp ett helt nytt produktsortiment som jag tror att många kommer att uppskatta, säger Anders Rönngren.
Villaägarna Nedre Dalälven är också med.
– Självklart vill vi värva nya medlemmar men vi ställer också upp med råd och dåd för alla som har villa, radhus eller fritidshus, säger Stig Wahlbäck, ordförande.
Gefleborgs Flyttservice erbjuder både flyttning och förvaring.
- Vi vill visa fördelarna med att anlita seriösa flyttföretag, säger Henrik Wigren. Det kan bli kostsamt för kunden om flyttföretaget saknar rätt tillstånd och försäkringar.
Anebyhusgruppen är med på Bomässan i Gävle för första gången med nye säljaren Jörgen Lundborg.
- Jag besökte Bomässan i Sandviken och med det intresse jag upplevde där så är det självklart för mig att vara med i GTK-hallen, säger Jörgen Lundborg. Dessutom hoppas jag kunna erbjuda besökarna byggklara tomter!
Tips för den som besöker Bomässan: ta buss 2 från Centrum och kliv av vid hållplats Moränvägen.