1. Vad anser du utifrån din yrkesroll att man bör tänka på avseende säkerheten i hemmet?
- Att känna sig trygg och säker är ett mänskligt behov som ser olika ut hos alla människor. För att ditt skydd ska bli så rätt som möjligt, vill jag att man ska tänka två steg framåt: Om det värsta händer (brand, olycka, inbrott, etc.) - vad vill du ska ske? Ska du eller din granne åka på larmen eller ska utbildad personal ta hand om utryckningen? Hur mycket kan/vill ni betala för att täcka behovet? Det finns egentligen inget tak för vad ett "skydd" kan kosta.

2. Vad anser du att man bör vidta för åtgärder utifrån detta?
- Gör en lista över vad som är viktigt för er: Inbrottslarm, kopplat till larmcentral eller inte? Med eller utan fotoverifiering? Skydda ditt "husskal" när ni är hemma? Med lås och/eller magnetkontakter, på dörrar och/eller fönster? Rökvarningslarm? Kopplat till larmcentral eller inte? Trygghetslarm vid sjukdom, olycka eller hotfull situation? Frost/värmevakter? Strömbortfallslarm? Listan kan bli lång!
Kolla med grannar och bekanta vad de har för skydd, ta referenser! Googla! Boka tid med fackman så ni kan gå igenom ert behov och titta på fastigheten, diskutera er situation och be om alternativa lösningar. Då har ni ett bra beslutsunderlag! Tyvärr har jag plockat ner ett stort antal larm från andra leverantörer som inte är kopplade till en larmcentral hos kunder, som upptäckt att deras trygghetsbehov är större än de trodde från början.

3. Har du något råd och tips att dela med dig av som ökar säkerheten i hemmet?
- Branden dödar och den farligaste platsen är DITT hem! Gör en inventering av ditt brandskydd, pulversläckare, brandfiltar, kolla igenom dina rökvarnare, inte bara batterier utan testa om de detekterar på rök! Viktigast av allt: ta upp och diskutera hemma hur ni ska ta er ut vid brand? Var ni ska samlas? Vet man hur man ska agera om det värsta händer har man betydligt bättre möjligheter...

Mer info: http://www.verisure.se