Subaru Nordic kommer att notera flera nya rekord för 2015. Arbetet med att vara Sveriges bästa arbetsplats med nöjd personal i kombination med visionen att vara Sveriges bästa generalagent med nöjda återförsäljare har gett Subaru de mest nöjda bilägarna. Detta och tre lyckade introduktioner under året har burit frukt och banat väg för de exceptionella framgångarna.
Fjolårsnoteringen på 4.285 bilar överträffades redan i oktober och 30 november var det dags att förpassa siffran 4.925 från rekordåret 2013 till historien. Med en hel månad kvar på försäljningsåret står det alltså redan klart att 2015 kommer att innebära ett nytt ”All-time-high” för Subaru i Sverige!
– Efterfrågan är fortfarande större än tillgången, men vi har fått markant bättre tilldelning av bilar i år, säger John Hurtig, försäljningsdirektör på Subaru Nordic.
Ökningstrakten för 2015 kommer att bli nästan 30 procent, vilket rent logiskt även kommer att ge den högsta marknadsandelen någonsin eftersom totalmarknaden endast ökat med ungefär hälften.
– Det mesta pekar på att även 2016 kommer att bli ett bra år för Subaru, säger John Hurtig. Ökad kapacitet på fabriken i Japan säkerställer att biltillgången kommer att kunna bli ännu bättre nästa år.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru sedan 1989, när det populära japanska bilmärket introducerades i Sverige.
– I Gävle ser det också ut som att vi får ett rekordår, men vi har alltid haft bra försäljning Subaru, men inte som i år förstås, säger Niclas Falkenström, säljare hos Dahlboms Bil. Förklaringen är nya och ännu bättre modeller, tillsammans med att Subaru alltid får topplacering när det gäller mest nöjda bilköpare!

Subaru tillverkas av Fuji Heavy Industries (grundat 1953). Första serieproducerade Subarun hette 360 och lanserades 1958. FHI har fabriker i Gunma, Japan samt Lafayette, USA. År 2014 tillverkades totalt 890.000 bilar av modellerna: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ och Tribeca. Subarus symmetriska 4-hjulsdrift introducerades 1972 och modellen Outback firar 20-årsjubileum 2015.