Hundratals unga och talangfulla entreprenörer fanns på plats på isen på Läkerol Aren då startskottet gick kl. 12.00 på torsdagseftermiddagen. Där fanns många produkter och tjänster som man tidigare inte hört talas om eller ens tänkt att det fanns ett behov av. Flera roliga idéer, tips och trix som kan underlätta vardagen. Företaget Pocketsize UF tillverkade och sålde t.ex. mobilladdare utan sladd som man enkelt och smidigt kan bära med sig på nyckelringen. Ett annat företag tillverkade en pryl i två delar där den ena delen fästes på nyckelringen och den andra delen placeras i t.ex. plånboken. Om nycklarna kommer bort klickar man enkelt på en knapp på kortet och ett larm från nyckelringens del utlöses och leder dig till nycklarna.

På mässan fanns, förutom hundratals besökare och utställare, även representanter från de olika politiska partierna och andra väletablerade företag så som Unionen, PWC, Länsförsäkringar, Svenska kyrkan och Bilmetro. Stämningen på isen och i foajén var laddad. Säljsnack hördes i varje monter, glada skratt och entusiastiska säljare.

Under mässan korades även några vinnare. Årets Säljare, Årets Vara och Årets UF Företag i Gävleborg kammade tjejerna i Bookie UF hem. Lina Linell, Sofie Deltorp och Julia Ferry har tillsammans skapat boken Lär dig ABC. Titta va’ kul D E. Boken innehåller alfabetets alla bokstäver, både stora och små, samt teckenspråk, rim och bilder. Allt för att barnen lättare ska kunna lära sig det svenska alfabetet och dessutom teckenspråkets bokstäver. Tjejerna skänker dessutom 10 kronor per såld bok till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Nu får företaget ladda om till SM i Stockholm 26 - 27 maj.

Om du är intresserade av att veta mer om Bookie UF, besök http://www.yourvismawebsite.com/bookie-uf eller deras Facebook-sida http://www.facebook.com/bookieuf.

TEXT: Julia Rydberg, 026-12 00 12