Jag bestämde mig för att skriva det här inlägget för om jag hade läst något liknande det här när jag först började i fastigheter hade jag sparat mig själv för mycket tid, huvudvärk och stress makelaar zoetermeer van der schot. Utan att gå in i mina personliga skräckhistorier för fastighetsmäklare, här är mina 5 tips för att välja den bästa fastighetsmäklaren:

1. Se till att de är heltidsombud

Utan en fråga är detta en av de viktigaste aspekterna vid valet av en stor fastighetsmäklare. Jag har märkt att många tror att fastighetsmäklare tjänar mycket pengar och att det är en genväg till att bli frisk. Så som ett resultat får ett helt gäng människor sin fastighetslicens av fel skäl. De har "förhoppningar" om att få en 5% provision på ett hus på $ 1.000.000 ($ 50.000). Sanningen är att för att lyckas med allt krävs mycket hårt arbete och engagemang oavsett vilken verksamhet du befinner dig i. Fastigheter är inte annorlunda - i själva verket gör cirka 20% av fastighetsmäklare 80% av alla fastighetstransaktioner (inom en viss fastighet) geografiskt område).

2. Hjälp utan åtgärder

En fastighetsmäklare, ungefär som en advokat eller en läkare, måste ha ditt bästa i åtanke. Tyvärr, som jag nämnde ovan, får inte alla sin licens av rätt skäl. Om mäklaren du kommunicerar med förväntar dig att du tecknar ett åtagandeavtal med en gång (även om de säger att de krävs av sin mäklare) skulle jag bli allvarligt orolig. Som i alla framgångsrika och harmoniska relationer måste det vara rätt passform först. För att avgöra om det är lämpligt att arbeta tillsammans eller inte, bör din potentiella mäklare vara villig att hjälpa dig lite (lära dig marknaden, se några kompletteringar etc.) utan några kontrakt eller förväntningar på dig att vidta åtgärder - någonsin ; no-press typ av relation. Fantastiska heltidsmäklare vet att det är det bästa sättet att locka företag och långsiktig framgång. Under tiden kommer amatörer och troligen inte särskilt seriösa agenter att känna sig mer trygga i sig själva om de "låser" dig lagligt. Tyvärr kommer många kunder där ute att känna sig skyldiga gentemot fastighetsmäklaren enligt villkoren i avtalet.

3. Områdesexpert

Trots påståendena som du kanske ser på tidningens förstasida som kan vara något i stil med "Canadian Real Estate Market is Down", vet alla kunniga, erfarna och kunniga fastighetsmäklare att ignorera det. Varje marknad (t.ex. Toronto) har också många delmarknader (t.ex. Down Town Core, Harbour Front, The Annex, etc). Alla dessa delmarknader har olika trender och grundläggande faktorer som påverkar prisstegring, utbud och efterfrågan eller fastigheter som är tillgängliga vid en given tidpunkt. Under hela GTA finns det hundratals olika delmarknader. Stora fastighetsmäklare vet att att vara expert på bara några få delmarknader i närheten kommer att ge dem kunder av bättre kvalitet och ett mycket mer framgångsrikt företag. Deras kunder kommer också att bli mycket gladare eftersom deras agenter kommer att kunna ge dem expertråd. Under tiden kommer amatöragenter att hjälpa kunder nästan var som helst bara för att få en affär gjord. Med andra ord, kasta pasta på väggen och hoppas att något fastnar! Vill du vara deras klient?

4. Specialitet

Många människor kan tycka att det är en dum sak att göra, men jag gillar att jämföra fastighetsmäklare med läkare. En mäklare utan specialitet är ungefär som en allmän klinikläkare, inte att det är något fel med det. Men om du har synproblem kan en ögonspecialist ge dig mycket bättre råd än en walk-in-läkare. Specialister har inte bara mycket bättre kunskaper, de har också rätt verktyg för att hjälpa dig. Detsamma gäller fastighetsmäklare. Är du ute efter en lägenhet? Då bör du leta efter en fastighetsmäklare som specialiserat sig på lägenheter. Försöker du vara investerare? Då måste du arbeta med en mäklare som specialiserat sig på att arbeta med investerare. Fastighetsmäklare som är specialiserade på lägenheter inom en viss delmarknad är annorlunda än fastighetsmäklare som specialiserat sig på att arbeta med investerare för hyresfastigheter. Fastighetsmäklare som arbetar med investerare vet exakt vilken typ av fastighets kassaflöde, hur mycket det kassaflödet kommer att vara och var man ska leta efter dessa typer av fastigheter. Andelsläkare kommer att veta exakt vilka byggnader i området som har lägre underhållsavgifter kontra lägenhetspriser kontra storlekar på varje enhet.

5. Kemi

Kemi? Varför i hela världen skulle detta vara relevant? Låt oss inse det ... vi flyttar långsamt bort från en kostym & slips företagsmiljö och övergår till "Apple-Google" som affärskultur. Inte för att säga att dessa toppföretag inte är företag, men kulturen överlag är bara mycket mer avslappnad, avslappnad och rolig. Det är därför de kan locka till sig de bästa och mest begåvade programmerarna och medarbetarna runt omkring. Detsamma gäller fastighetsmäklare. Se till att du har rätt kemi. Var säker på att relationen och processen är rolig, lättsam och samtidigt professionell.