Något väldigt enkelt att ändra på i hemmet som kan få hela rummet att kännas annorlunda är belysningen. Om du vill ha riktigt snygga lampor billigt finns det en perfekt lösning för dig! Gör dina egna lampskärmar. Om du inte redan har en gammal lampa hemma kan du först och främst kan du leta dig till närmaste second hand-affär, Röda Korsets butiker rekommenderas. Där kan du köpa en fullt fungerande lampa för praktiskt taget igenting. Nästa steg är att köpa tyg. Här kan du välja precis vad du vill till vilket pris som helst vilket är det ungerbara med att göra själv.

När du har tyg och en lampa är det dags att börja pyssla. Om du inte vill förstöra den gamla skärmen kan du göra ett nytt "skelett" åt lampan om du har väldigt stabil ståltråd som du tvinnar, men det enklaste är helt enkelt att ta bort allt från den gamla skärmen och bara spara skelettet. När du gjort det är det bara att nåla fast tyget som du vill ha det. Du kan exempelvis göra skärmen lite veckad om du känner för det eller bara helt slät och fin om det är det du vill ha. Ta sedan nål och tråd och sy fast det för hand. Tar du en tråd i samma färg som tyget kommer sömmen inte att synas alls. När du är klar kan du klippa bort överflödigt tyg och så har du en färdig snygg ny lampskärm. Är du petig med att kanten måste vara perfekt kan du sy en gång till så att kanten ligger snyggt längst ner men oftast syns inte kanterna så det är helt upp till dig hur du vill göra.

Istället för att köpa en snygg lampa för flera hundra kronor kan du skräddarsy din egen lampa för under hundringen! Helt klart prisvärt.