Hör du till en av dem som betalar för mycket för din el? Under januari 2021 skenande elpriserna och många svenskar var oroliga för fortsatta höjningar. Jämförelsetjänsten Elavtal24.com vill hjälpa svenskarna att jämföra elpriser och olika elbolag på marknaden.

 

-       Många svenskar tycker att just elräkningen hör till det största bekymret när det kommer till hushållsutgifter. Detta är inte heller så konstigt då elpriserna har skjutit i höjden de senaste tio åren. Det finns många bra grunder till varför det kan vara en god idé att jämföra olika elbolag på marknaden, säger pressansvarig på Elavtal24.com

 

Varför jämföra olika elbolag?

Elavtal24.com är en transparent jämförelsesajt där konsumenter enkelt kan skapa sig en översikt över olika elbolag och jämföra dess priser för att hitta marknadens billigaste elavtal.

 

Varför är det då en bra idé att se över sitt elavtal med jämna mellanrum? En av anledningarna är att värdet på elavtalet försvagas när förmånsperioderna går ut och priset på avtalet stiger. Här är det ofta en fråga om leverantörens taktik. Många elleverantörer lockar med betydande rabatter under en viss tidsbegränsad period för att därefter öka priserna utan förvarning. Med detta i åtanke så är det en bra idé att hålla ett öga på din energiräkning - för att undvika betala mer än vad du behöver.

 

Att jämföra elavtal är därmed nödvändigt och framför allt om du har varit kund hos samma leverantör under en lång tid. Har du inte förnyat din ursprungliga plan sedan den gick ut, är det också mycket troligt att du sedan automatiskt rullas på en mer kostsam plan.

 

Presskontakt

Frida Engström, Public Relations Manager

frida.engstrom@prdirekt.se