Många gånger brukar just flyttstädningen vara det moment vid flytten som orsakar mest stress. Detta är inte heller så konstigt med tanke på att en flyttstädning är en omfattande process och som därmed inte skall tas alltför lätt på. En ordentligt utförd flyttstädning betyder således att alla ytor i bostaden är fria från smuts, och då är det tal om precis varenda vrå och hörn. En flyttstädning är ett betydligt större projekt än en vanlig städning och det är också viktigt att känna till att de krav som ställs på en flyttstädning är högre.

 

Vill man flyttstäda själv så är det en stor fördel att rätt utrustning till hands, då detta underlättar arbetet. Många väljer att anlita en firma som tar hand om flyttstädningen, och detta är ofta en bra idé om man önskar fokusera på andra moment som hör flytten till. Det kan också vara skönt att kunna slappna av och veta att flyttstädningen blir utförd på korrekt sätt av ett proffs. Ofta är det så att det tar längre tid för en individ som är ovan att utföra flyttstädning, jämfört med den tid det tar för en professionell firma att genomföra jobbet.

 

Planering är a och o när det kommer till flyttning och detta gäller oavsett om man tänkt flyttstäda på egen hand eller om anlitar en firma för flyttstädningen. Genom att planera i förväg kommer själva städningen, eller således anlitandet av firman, bli betydligt smidigare och mer effektivt. Att boka städfirman i tid är mycket viktigt för att man ska kunna vara säker på att firman ska kunna hjälpa till med flyttstädningen. Inför varje nytt månadsskifte är det extra viktigt att vara ute i god tid, detta eftersom många flyttar under dessa perioder.

 

Presskontakt

Ernest Nikitchenko, Utvecklingsansvarig på Excellent Moving

Epost: info@excellentmoving.se