Träffade Kristoffer första gången då han var gäst på ett affärsnätverksmöte hos Affärsnätverket C4Leads Stenungsund och vet att jag då han presenterade sig reagerade på att han var så mogen och skicklig på att presentera sig och sälja in sig. Han jobbar med Solenergi och riktigt kul att han redan nu direkt med nystartat företag förstår vikten av att nätverka och att han bestämde sig för att bli medlem.

Kristoffer har utöver sitt företag en liten familj med en sambo och en liten 3,5 årig pojk.

-På fritiden gillar jag spela fotboll berättar Kristoffer, men vågar inte det just nu för jag har pajat knät men jag är gärna med polare och spelar paddel när det går. Kul är att det byggs väldigt många ny nu här i närheten och det är en sport där man kan vara medioker och det blir ett bra spel ändå. -Annars gillar jag att greja ute och umgås med min familj säger Kristoffer.

Kristoffer som nu är 35 år växte upp på Tjörn nära Vallda Kyrka och har bott där hela sitt liv. Han gick i grundskolan i Kållekärr, Häggvall högstadiet, Nösnäs Gymnasiet då valde han teknisk linje -Jag var en fotbollsnörd sen 5-års ålder, ville bli proffs som andra pojkar säger Kristoffer. men jag visste tidig att jag ville ha eget företag.

Jag satte upp ett mål redan när jag gick i gymnasiet att jag skulle ha eget företag innan jag var 35 år.

- Jag tänkte jag skulle ta del av erfarenheten var jag än jobbade då jag inte hade på det klara vad jag ville göra.

Jag har en släkt som är snickare och ville bryta den trenden. Jag gjorde sällan läxor men hade alltid bra betyg ändå.

Kristoffer har inte haft svårt att få jobb och sett till att ha jobb hela tiden så till en början varvade han säsongsjobb i 2-3 år efter skolan. Sedan fick han jobb på Zeatec Marin i Skärhamn.

- Det var där jag träffade Anders Olsson för första gången, säger Kristoffer. Anders erbjöd mig en tjänst som tekniks servicekoordinator då han såg att jag var nyfiken och lärde mig fort. Sedan när han byte till Transas Marin i Göteborg så tog han med mig dit.

Mitt jobb var att koordinera service samt installationer av marin och navigationsutrustning på fartyg runt om i världen. Jag pendlade då till Sisjön i ca 3,5 år.

Jag frågar Krisoffer vad är din framtidsdröm?

-Visionen är att vi är en bättre standard inom solenergibranschen, berättar Kristoffer.

-Vi vill vara med och ligga i bräschen för att ha bra, godkända installationer. Målet är att växa att vi ska kunna anställa och vara en stark aktör inom grön energi på västkusten.

-Vi säljer och installerar elbilsladdare till privat och företaget. Easee är en liten bra och prisvärd till privat bruk, samt Garo och Cetek som vi är återförsäljare till är mer anpassade för kommersiellt bruk, nämner Kristoffer stolt.

Ny grön energi-avdrag, schablon på hela beloppet upp till 50000 per år får man dra av 15 % på hela beloppet solceller och jobbet, ladda hemma, batterilagring, elbilsladdare avdrag 50 %

Varför ska man välja AH Energy före andra frågar jag Kristoffer?

- Vi vill vara närvarande, vi åker inte ut och sätter upp grejerna och försvinner sen.

-Vi finns där för kunden. Det ska vara tryggt att välja oss.

-Vi står för det vi säger. Vi är kompletta. Vi löser hela spektret

.Vi projekterar, installerar, säljer och lämnar över projektet och vi hjälper även till med el-abonnemang och elcertifikat med egna gubbar.

-Vi gör allt från start till mål.

Kristoffer berättar också att det är verkligen förmånligt att skaffa solceller nu. Från 1/1-21 så har rotavdraget ökats för solceller med 9-15 %. De gör hembesök och konsultation kostnadsfritt

Kristoffer Holm, AH Energy AB

www.ahenergy.se

www.tobbesel.se

energimyndigheten

skattemyndigheten

Text: Eva-Lena Ivarsson     Foto: Kristoffer Holm

www.connectpoint.se