Men först: Vad är en handdammsugare?

Som namnet antyder är en handdammsugare typiskt en mindre, bärbar versionen av den traditionella golvdammsugaren. Vi anser handdammsugare vara bland de bästa dammsugare som finns, men detta är givetvis upp till dig själv att bedöma efter du läst om dem och förhoppningsvis även fått testat en.

Fördelar

Den främsta fördelen är såklart att de är små, eller åtminstone mindre än vanliga dammsugare. Deras storlek och enkla vikt gör att de är lättare att flytta runt mellan rum, men det gör dem också enklare att förvara.

Förutom detta är de enkla att använda. Som vi tidigare varit inne på är de lätta och smidiga, vilket som resulterar i att det går snabbt att plocka fram en handdammsugare och förflytta den mellan rum. Råkar du smula ner soffan eller spiller mjöl i köket kan du bara plocka fram handdammsugaren från städskåpet och suga upp smutsen med det samma.

Handdammsugare kan dessutom göra rent på utrymmen som andra dammsugare inte kan. Utrymmen där den stora dammsugaren inte kommer åt som under soffan eller sängen, eller i svåråtkomliga hörn, kommer handdammsugaren enkelt åt och kan suga bort det irriterande dammet som samlats.

Att slippa dammsugarpåsar är också en fantastisk fördel med handdammsugare. Dessa kommer normalt med en liten behållare som samlar smutsen när du dammsuger, och kan enkelt tömmas efter varje användning istället för att det ska samlas till dammsugarpåsen nästan exploderar.

Nackdelar

Det finns såklart få nackdelar med en handdammsugare. En av dessa är det faktum att de inte kan göra lika grundligt rent som t.ex. en golvdammsugare kan. Du bör därför se handdammsugaren som ett komplement till t.ex. en robotdammsugare eller golvdammsugare, där handdammsugaren gör rent oftare och de andra sällan, men mer grundligt.

Vilken handdammsugare ska du välja?

Handdammsugare har blivit mer och mer populärt de senaste åren och gör rent i många svenska hushåll dagligen. Om ditt intresse väckts och du överväger en handdammsugare bör du även tänka på vilket märke och modell du vill ha.

Marknaden för handdammsugare är stor, och det finns många alternativ. Var därför noggrann med att läsa igenom handdammsugare test innan du gör ett val, och utgå från ett märke du känner till och har hört gott om. Idag tillverkar alla de störa märkena som Electrolux, miele och Bosch handdammsugare i olika modeller. Läs produktbeskrivningarna och försök eventuellt testa en innan du gör ditt köp. Vi lovar att du inte blir besviken!