De är oftast gjorda av energieffektivare material, såsom glas med lågt U-värde, som hjälper till att hålla klimatet i huset varmare under de kallare månaderna. Med smarta fönster kan du skapa ett unikt utseende för ditt hem samtidigt som du sparar energi!

Olika sorters stilar, material och designmöjligheter med innovativa fönster

Det finns många olika sorters stilar, material och designmöjligheter att välja mellan. Ge ditt hem en modern touch och skapa en unik atmosfär. Anpassa till din stil genom att välja mellan olika typer av glas, ramar och andra funktioner. Du kan till exempel välja energieffektiva fönster som håller kylan ute på sommaren och håller värmen inne på vintern. Det finns även ljudisolerande fönster som minskar bullret från trafiken utanför huset. 
Ska det vara vridfönster eller fönster som öppnar upp helt? Fönster med infälld tröskel eller extra djup? Stora partier eller dekorationsfönster? Det finns även olika typer av glas att välja mellan, såsom isolerglas, tonade glas eller laminerat glas. Oavsett vilken typ av fönster som passar bäst för ditt hem, kan du hitta ett alternativ som passar din stil och budget.

Vilka typer av fönsterglasalternativ finns att välja bland?

Floatglas är mest populära eftersom det är billigt och har god prestanda. Det består av en enda platta glasplatta som är gjord av smält sand och kalciumoxid. Laminatglas består av två eller flera skikt glas som hålls samman med en skyddsfilm. Det ger extra styrka och säkerhet mot brytningar, vilket gör det till ett bra val för områden med hög risk för inbrott eller naturkatastrofer. Säkerhetsglas är den starkaste typen av glas som används i byggnader, ofta i form av tunga dörrar eller skyddande rutor. Det kan vara gjort av float- eller laminatglas men har ytterligare styrka tack vare specialbelagda filmer som applicerats på glasytan.

Så underhåller du dina fönster på bästa sätt

Tvätta regelbundet med en mild tvål och ljummet vatten. Använd en mjuk trasa eller svamp för att undvika repor på glaset och vridfönster kan vara lättast att komma åt smutsen på. Om du har problem med smuts som inte går bort, kan du använda en skonsam skrapa för att ta bort det. Torka av ramen noga, så den ser fin ut. Skydda mot solen genom att applicera ett lager solskyddsfilm på insidan av rutan. Detta kommer att hjälpa till att bevara glans och klarhet i glaset samtidigt som det ger extra isolering mot värmeförluster.