Men här ska du få bra tips, allt från att använda balkonglåda till att satsa på många filtar och plädar. Så har du en liten balkong som du vill inreda, följ våra tips!

Välj möbler som är flyttbara

När du ska inreda en liten balkong så är det bra att kunna frigöra så mycket yta som det bara är möjligt. Det kan vara smart att satsa på så kallade cafémöbler. Dessa går ofta att enkelt fälla samman då de inte ska användas. Du kan även välja ett bord med handtag eller hjul som kan flyttas ut när du behöver extra avlastningsyta.

Plantera i amplar och balkonglådor

Växter är alltid trevligt att ha på balkongen. För att spara på plats så skippa att ha krukor som står på golvet. Använd dig istället av en balkonglåda eller flera samt amplar du kan hänga upp med hjälp av krokar i taket eller om du väljer sådana som sätts på väggen. Skulle det finnas plats, så kan du förvisso satsa på en fin piedestal eller en blomsterlåda på ben.

Bra stämning med belysning

Bra belysning kan verkligen bidra till en mysig stämning på balkongen. Det kan vara smart att ha en ljusslinga som du kan vira runt själva balkongräcket eller en snygg bordslampa. Det bästa alternativet är att välja solcellslampor.

Ha massor av kuddar och plädar

Om det inte får plats med möbler alls på balkongen så kan du inreda med kuddar och plädar. Du kan då få plats med flera personer samt att det blir en mysig plats att vara på. Det kan även vara trevligt att lägga en matta på balkongens golv, så att du slipper den kalla, trista betongen som det annars brukar vara där.