Du behöver alltså inte bygga ett eget hus och sälja vidare. Tvärtom så investerar du en summa och garanteras 10 % avkastning inom ett år. Konceptet har tagits fram av Ljusnehus som levererar energisnåla och miljövänliga hus av mycket hög kvalité, tillverkade med svenska produkter från den svenska skogen.
– Resultatet är i skrivandets stund en succé. Vi har nu genomfört fyra projekt där vi håller tidsplan och budget samt att arbetet går mycket bra, berättar Clas. Vårt fokus ligger i Gävleregionen då staden bokstavligen växer så det knakar och det är en regional marknad som passar på flera sätt inklusive en god gemensam avkastning på projekten.

Ljusnehus bygger sina hus inomhus i torr, fin miljö av skicklig personal. Husen monteras på byggplatsen till vädertätt hus på cirka 6 timmar. Efter det återstår några dagars slutmontering. Därefter är huset klart för målning utomhus och inredning inomhus. Iordningställandet till nyckelfärdigt hus i fabriken tar cirka åtta veckor och arbetet sker i Ljusnehus AB´s regi under Clas Melanders ledning. Därefter är det dags för försäljning, som sker via t.ex. lokala mäklare.
– Vi söker nu investerare till våra framtida byggprojekt som vill ha bra avkastning på kapital. En grundpost är på 500.000 sek sedan kan man köpa flera andelar, alternativt att flera går ihop om en andel. Det finns totalt ett begränsat antal andelar till varje projekt så först till kvarn gäller. Förutom bra avkastning så gör man ju en god samhällsinsats genom att skapa fler bostäder samtidigt som man säkerställer och tryggar arbetstillfällen i Ljusne. Så vi hoppas att fler vill vara med och bygga både Sveriges, Gävles och Ljusnehus framtid, hälsar Clas.

Om Ljusnehus AB
I Ljusne har man producerat trähus sedan 1944 och det gamla bruket har anor från 1671. 1972 lades trähusverksamheten ned. 2007 startade produktion av egna flerfamiljshus i fabriken i Ljusne. 2010 registrerades varumärket Ljusnehus och egna husmodeller för enfamiljshus, parhus och fritidshus lanserades. 2015 blev Ljusnehus ett eget aktiebolag. Bolaget har sedan produktionsstarten producerat och levererat över 250 bostäder till den svenska marknaden samt skapat flera arbetstillfällen i Ljusnes och Söderhamns kommun.

För mer information eller anmälan av intresse för att vara med i Ljusnehus byggprojekt.
Kontakt
Clas Melander
Mobil: 070-36 46 130
E-post: clas@ljusnehus.se
hemsida: www.ljusnehus.se