Skönhetsingrepp av olika slag är idag väldigt populärt i Sverige. Anledningarna till detta är många, men trenden ser inte ut att sakta ner inom en snar framtid. Laser har idag en lång rad olika fascinerande användningsområden och erbjuds över hela landet. För den som är intresserad av att se en överblick kring några av valmöjligheterna är det bara att klicka på länken som följer: https://doctork.se/collections/laser.  

Medicinsk laser 

Detta är förmodligen en av två saker som du direkt tänker på när du hör ordet laserbehandling. Laserbehandling kan användas för att åtgärda permanenta synfel och har hjälpt miljontals människor världen över att slippa linser och glasögon. Detta är en process som med jämna mellanrum gick fel när den först introducerades, men idag så är det en oerhört pålitlig behandling. Till och med Försvarsmakten har gjort en förändring i sin policy angående synbehandlingar med laser för sina piloter.

Idag så kan man bli pilot i Försvarsmakten efter att man har opererat ögonen med laser. 

Ingreppet går väldigt fort och är ett ingrepp som läkarna har gjort många gånger förut. Efter några dagars återhämtning så får man hela sin syn tillbaka, och det är många som vittnar om att detta har förändrat deras liv till det bättre. 

Skönhetsingrepp med laser 

Laser kan även användas för att göra en lång rad olika skönhetsingrepp. Detta används när en klassisk hemmabehandling inte riktigt når hela vägen. Laser används oftast för att ta bort små skönhetsfläckar som är svåra att åtgärda på något annat sätt, och på grund av sin precision så är laser ett perfekt verktyg att ta till. 

 Det är vanligt att människor vänder sig till en skönhetssalong för att få en laserbehandling som tar bort oönskad hårväxt permanent, någonting som riktar sig till både män och kvinnor. Det kan även användas för att behandla pigmentfläckar i ansiktet och på andra delar av kroppen. Faktum är att laser också kan användas för att behandla och lindra ärrbildning, primärt på ansiktet. Detta kan då bli ett sätt att gå vidare från en potentiellt traumatisk händelse.

Tatueringsborttagning 

På grund utav att en tatueringsborttagning ofta kan vara aningen dyrt och göra rätt ont så är det många som istället väljer att göra en så kallad cover-up. Som namnet antyder så är detta en tatuering som man gör för att täcka upp den underliggande tatueringen. Detta är ofta billigare att göra och går fortare. 

Men det är trots detta fortfarande många som vänder sig till en laserbehandling för att ta bort en tatuering. Det kan bero på att någonting blev fel under läkningsprocessen, eller så har den tagit skada på något annat sätt. Laser används då för att bränna bort bläcket som ligger under huden. Beroende på storlek och placering så kan det ta uppemot 10 olika sittningar innan bläcket under huden är helt och hållet borta.