– Vi hade deltagare från Sollefteå, Nora, Stockholm, Gagnef, Lingbo, Sandviken och Gävle vilket visar att det inte finns några kurser med samma toppkvalitet, säger Birgitta Persson, ägare och kursledare. Vi hade även textillärare som gick kursen under sommarledigheten. Detta visar att vi även kan erbjuda fortbildning till textillärare i framtiden.

Textillärarna Birgitta Persson och Marie Scherp, som har varit kollegor på Hantverksprogrammet inom Textil på Polhemsskolan i Gävle i många år.
- Mycket roligt och givande, säger Marie Scherp om trikåkursen som gick av stapeln den 29-30 juli.

Marie ledde utbildningen och Birgitta hoppade in som stöd för att hjälpa eleverna individuellt tillsammans med Marie. Trikåkursen fick då en lärartäthet på två behöriga textillärare med mångårig erfarenhet. Därmed snabbades inlärningen upp för deltagarna samt anpassades efter individen

– Det är så kul att första trikåkursen blev så lyckad, säger Birgitta. Våra kurser vänder sig till deltagare som vill lära sig sy på riktigt, komma igång med att börja sy. Det kan vara att få en ny hobby eller till och med om du jobbar som textillärare.

Nästa kurs hos Textildesignskolan i trikåsömnad är under helgen 9-10 september.

Eleverna ansåg att kursen uppfyllde deras förväntningar, och bland utvärderingen fanns bland annat följande citat som svar på frågan om kursen uppfyllde förväntningarna:

”Otroligt bra, den bästa jag gått med alla bassömmar mm och de proffsiga lärarna”

”Jag älskar den. Det var trevligt och givande”

”Ja! Så härligt med hjälp den nivå man befinner sig”.

”Absolut. Väldigt bra och kul. Fick grunderna i trikåsömnad”

”Ja. Jättekul och givande”

”Ja”

”Absolut”

”O ja”

”Ja, men vill att de ska vara längre. Trevligt och kreativt. Jag har fyllt på trikåsömnadskunskaperna”.


Kontakt:
Birgitta Persson
info@textildesignskolan.com
070-968 99 79

För mer information se:
https://textildesignskolan.se
Nästa kurs
https://textildesignskolan.se/calendar

Om Textil Design Skolan
Svenska Textil Design Skolan lär ut sömnad, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Lokalerna är på en strategiskt belägen plats i Storvik, efter E16 mellan Gävle och Falun med Sandviken och Hofors som närliggande orter.

Textil Design Skolan i Sandviken AB har en lång tradition av att utbilda inom området och grundades redan på 1960-talet. Det är en privat kursverksamhet i nya lokaler på Tingsgatan 5 i centrala Storvik.

Utbildningarna har endast behöriga textillärare till alla kurser och efter varje avslutad kurs ges ett intyg.
Man erbjuder tvådagars nybörjarkurser på helgerna, sedan en fortsättningskurs som även den är en tvådagars helgkurs.

Efter nybörjarkurserna har deltagarna bra grunder i sömnad för att fortsätta med andra kurser. Har deltagarna andra motsvarande förkunskaper behöver de inte de två första kurserna. Sedan kommer man att ha olika påbyggnadskurser och även fortsättningskurser med olika inriktningar.

Textil Design Skolan lägger stor vikt vid att bevara den konserverade kunskapen inom svensk textilhantering.

Kurserna ger deltagarna grundläggande kunskaper i sömnadshantverk, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Utbildningarna lämpar sig för både dem som vill arbeta med textil som yrke eller enbart som en hobby, men även de som t.ex. vill kunna skapa unika plagg av second hand objekt. Det finns massor att fynda där textil och skinn är av mycket högre kvalitet än det man ofta finner i handeln nu för tiden.
Hållbarhet och miljövänligt är en självklarhet för oss.