Alla flyttfirmor på samma startlinje - tjänsternas kvalitet avgör

När man överväger vilken flyttfirma man ska anlita kommer många endast att tänka på de mest kända inom branschen, även om det finns hundratals flyttfirmor i Sverige. Att hitta flyttfirmor man inte känner till är ändå arbetsamt och det kan kännas tveksamt att anlita en flyttfirma man inte hört talas om. Det är tidskrävande att be om offerter från olika flyttfirmor och ofta kan de vara bokade på de populäraste flyttdagarna.

Flyttjakt.nu löser dessa problem genom att samla ihop flyttfirmor och omdömen. Genom att lämna en offertförfrågan via tjänsten får användaren flera skräddarsydda offerter att jämföra, ofta redan inom ett dygn. Samtidigt kan man läsa flyttfirmornas recensioner och efter flytten lämna en egen recension.
• 98 % av användarna rekommenderar tjänsten
• 92 % av användarna rekommenderar den valda flyttfirman

Stora prisskillnader för en och samma flytt

Flyttar packas ofta kring månadsskiften och flyttfirmornas prissättning påverkas av flera saker som t.ex. flyttarbetarnas och flyttbilens tillgänglighet, flyttfirmans effektivitet, kundens behov av tilläggstjänster och flyttfirmans möjlighet att sammanslå flera flyttar.

• Användarna får i medeltal 4-8 offerter
• Priset i offerterna kan skilja upp till 40 %

En offertförfrågan som lämnades via Flyttjakt för en flytt mellan Umeå och Malmö fick sex offerter. Det skiljde hela 48 % mellan den förmånligaste och den dyraste offerten. Kunden valde en flyttfirma från Helsingborg som hade fått väldigt bra recensioner.
- Kunderna hittar ofta den lämpliga flyttfirman utanför hemorten och tackar i efterhand för att de inte skulle ha kunnat göra det på egen hand. De upplever också ofta att offerten de valde var förmånlig och har gett feedback om att det är lätt att jämföra flyttfirmornas offerter och omdömen, säger tjänstens kommunikations- och försäljningsansvarige Sofia Forsman.

Ansvarig för tjänsten är en startup, specialiserad på utveckling av marknadsplatser och offertförfrågningtjänster

Bolaget som ligger bakom tjänsten är Flyttjakt AB. De har producerat tjänsten och tidigare expanderat den till Finland där den vuxit till landets största digitala tjänst inom flytt och förmedlat över 100 000 flyttar. Tjänsten är gratis för konsumenten och erbjuder även omfattande vägledning för flyttens alla skeden. Flytt-checklistan hjälper att hålla koll på att allt inför flytten blir gjort i tid. Flytträknaren ger snabbt ett riktgivande pris för ens flytt och flyttlådor. Kartapplikationen visar var de närmaste förråden finns. Därtill finns det information och tips om bland annat flyttlådor och dess packning.

För ytterligare information kontakta: 
Sofia Forsman
Kommunikations- och försäljningsansvarig
info@flyttjakt.nu
+46 855 923 008
/www.flyttjakt.nu