Samster växer och detta blir ett nytt kapitel för företagets just nu pågående expansion med flertalet större projekt igång b.la. på Infanteriet i Helsingborg, Lundgrens Trädgårdar i Halmstad och Skytten i Västerås. Ytterligare två stora projekt är under installation på Tallbohov Electric Village i Järfälla och Hökälla Säteri på Hisingen i Göteborg.

Tornet har framgångsrikt samarbetat med Samster via KTC genom åren. Där har Samster blivit deras solhybrids-leverantör när det gjorts nybyggnadsprojekt med bergvärme.Första gången Fastighets bolaget Tornet installerade Samsters solhybrider var 2017, på kvarteret Vetelängden i Örebro. Det var genom styrföretaget KTC, tornets ”Energipartner” som Tornet presenterades för smarta och hållbara solhybrids lösningen.

Samster med säte i Kungsbacka är ett av landets innovationskraftiga solenergiföretag som jobbar för en mer hållbar framtid med flera patentsökta innovationer som alla är klimatsmarta och unika.

Alla pratar om hållbarhet i dag. Av naturliga skäl. Klimatkrisen är ett faktum. Det är grunden till svenska Samsters företagsidé. När de startade företaget för flera år sedan ställde de sig frågan: Hur kan man skapa smarta energilösningar med fokus på att ersätta fossila bränslen? Resultatet blev den världsunika och patentsökta solhybriden.

Samsters unika patentsökta solhybrider har sålts till stora fastighetsbolag sedan 2015. Genom att kyla solcellerna och skicka ner värme till bergvärmehålet ökar effektiviteten på både solceller och värmepump.

- Med Samsters solhybrider gör vi bergvärmehålen varmare så att värmepumpen kräver mindre effekt. Den energi som behövs för att driva systemet tas från solen som är en fossilfri och förnybar energikälla. Med Samsters solhybrider kapar vi alltså bort massor av både energi och effekt, vilket ger en stor miljönytta. Vår drivkraft är – och har alltid varit – att göra så stor nytta för miljön som möjligt. Säger Kent Samuelsson.

År 2013 grundade Kent Samuelsson och Vilhelm Steier företaget Samster AB. Företagsidén var att ta fram smarta energilösningar med fokus på att ersätta fossila bränslen. Resultatet? deras patentsökta och helt världsunika solhybrid.

Läs mer via: www.samster.se

SAMSTER AB

PR och presskontakt Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com

WERECKI PROMOTION COMPANY