Hålsågar till bra pris, det finns att hitta hos Schuchardt Maskin. Sågarna finns i olika storlekar så väl som i olika utföranden. De flesta passar bra på en handborrmaskin. Skulle det vara så att du har ett projekt som är mer omfattande, då kan det vara bra med en industriell modell. Dessa är oftast för professionella användare.

Enkelt att använda en hålsåg

En hålsåg avsedd för handhållna borrmaskiner samverkar effektivt med en s.k. chuckhållare och en lämplig borr. Genom att använda ett förlängningsskaft underlättas åtkomsten till svårtillgängliga platser och hanteringen av tjockare material.

Hålsågen i sig, den består av en rund sågklinga med varierande diameter och djup. Hålsågar klarar av många olika material, bland annat gips, plast, trä, tegel och även stål. Om du har behov av att göra större hål där en träborr inte klarar av jobbet, så är hålsågen perfekt för att fixa det.

Att använda en hålsåg innebär betydande tidsbesparing jämfört med manuell skärning av hålet, t.ex. med en sticksåg. Fördelen med hålsågar är just att de finns tillgängliga i olika storlekar, från 20 mm upp till imponerande 90–100 mm i diameter. Att ha en hålsågssats med flera storlekar kan vara bra, så att du alltid har rätt borrstorlek för ditt specifika projekt.

Hitta rätt hålsåg för dig

Du bör se till att fundera på vad du har för behov eller önskemål kring din hålsåg före du går och köper första bästa. Även projektet du ska göra kan styra valet av hålsåg. Så se till att jämföra olika modeller mot varandra.