Försäkringsskydd
Se till att hela familjen har ett bra skydd om olyckan är framme. En sjuk- och olycksfallsförsäkring för de vuxna och barnförsäkring till barnen är viktigt. Om du ska använda bilen mycket i sommar är det smart att göra ett tillägg till bilförsäkringen som betalar hyrbil om bilen blir stående efter vägen. Reser du utomlands längre än 45 dagar ska du tänka på att förlänga reseskyddet som du har i hemförsäkringen, annars riskerar du att stå utan försäkring de sista resdagarna. Du kan även teckna ett tillägg till hemförsäkringen som ger extra skydd när du är ute på resan, försäkringen gäller hela familjen som är skriven på samma adress.

Servicekort
Ta med servicekortet på utlandsresan. Det kortet får du tillsammans med försäkringsbrevet för din hemförsäkring och på det kortet finns information om vart du kan vända dig ifall du behöver akut hjälp på plats. Vänd dig till ditt försäkringsbolag om du behöver ett nytt.

Giltiga kort
Kontrollera att betalkorten är giltiga under hela sommaren och ta med telefonnummer till spärrservice om korten kommer bort. Tänk också på att inte byta bank och kort om du betalat en resa med det. Då kan du gå miste om avbeställningsskyddet som ingår automatiskt på vissa kort.

Räkningar
Lägg in alla räkningar för betalning på förfallodagen för att slippa tänka på dem under ledigheten.

Använd bankappen
Genom bankappen kan du lätt sköta många bankaffärer. Föra över mellan konton, betala räkningar, handla med fonder, få råd och tips vid skador och hitta viktiga telefonnummer om du snabbt behöver hjälp, med mera.

Använd Swish
Det ger möjlighet att lätt och snabbt föra över pengar till någon annan person genom mobiltelefonen, utan att behöva uppge kontonummer.

Sparande
Se över ditt sparande så att risknivån ligger rätt under sommaren. Prata gärna med en rådgivare.

EU kort
Ska du resa inom EU/EES kan du beställa ett sjukvårdskort hos Försäkringskassan. Det gör du smidigt på deras hemsida. Kortet ger dig rätt att få samma sjukvård som invånarna i landet du besöker och är giltigt i tre år.

Övrigt
Tala om för grannarna att du åker iväg på semester och be dem ha extra koll på ditt hem. Exempelvis kan de ställa bilen på garageuppfarten och hänga tvätt på din torkställning. Se till att ha bra lås på fönster och dörrar och eventuellt larm.