För att du ska kunna välja rätt tippcontainer så är det bra om du först ser till att kartlägga vad du har för behov samt fundera på användningsområde. En tippcontainer kan användas för sopor, för källsortering så väl som för att lagra material i. Om du tänker dig att källsortera olika material så finns det olika färger att välja på, som är enligt renhållningsverkets rekommendationer. Till exempel är containern för papper blå medan den för metall är grå och den för glas är grön. Sedan finns det även andra färger för annan avfallssortering.

Vilken storlek passar för din tippcontainer?

Att välja rätt storlek på din tippcontainer är av större betydelse än du kanske tror. Det är avgörande att behållaren inte bara passar dina användningsbehov utan också är hanterbar inom det utrymme och med de lyftverktyg som är tillgängliga. Om du outsourcar avfallshantering är det viktigt att behållaren följer deras riktlinjer och krav.

Det är viktigt att tänka på att behållaren ska rymma allt avfall eller material som produceras under ett arbetspass för att säkerställa smidiga arbetsflöden. Onödiga tömningar kan innebära kostsamma avbrott och störa andra driftsprocesser.

Samtidigt bör behållaren inte vara för stor då den tar upp värdefullt utrymme och kan ha svårigheter att passera genom dörrar och trånga passager.

Hitta en tippcontainer som passar din verksamhet

Om du är ute efter en bra tippcontainer så kan du hitta det hos HHL Lagerhyllor. Som standard har de blåa containrar, men det finns möjlighet att även få dem i andra färger. Det finns också låga tippcontainrar samt tippcontainer med lock. Tippcontainern kan enkelt hanteras med hjälp av en gaffeltruck eller en pallyftare. Det finns även hjul att köpa till att montera på dem.