Välplanerad reboarding är A och O

Det är inte helt lätt att komma tillbaka till arbetsplatsen efter en längre tids frånvaro, som till exempel en föräldraledighet. Tänk på att ordna så att de som kommer tillbaka till arbetet får en välplanerad reboarding.


För er som varit kvar på företaget hela tiden, kanske det inte känns som att något förändrats. Men för den som varit frånvarande kan det vara mycket som ändrats vid återgången till kontoret. Och om det handlar om en föräldraledighet, är det mycket nytt i livet som hänt för den anställda. Ett nytt liv med nya rutiner har börjat. Då är det lätt hänt att känna sig lite vilsen vid återkomsten. Om du har en lyckad reboarding ökar chanserna att dina medarbetare väljer att stanna på företag och inte söker vidare.

Tips för en lyckad återkomst

Så, var noga med att dina medarbetare får en lyckad reboarding. Här kommer några tips på vägen för att det ska bli precis just så!

Se till att allt som behövs finns, så som dator, telefon samt rätt program till dessa. Förbered och planera detta väl. Då ökar chansen att medarbetaren känner sig välkommen och sedd.

Skapa en digital reboarding-modul där den anställda får veta allt viktigt som hänt på företaget under frånvaron. Denna modul kan vara en grafisk översikt av nya affärsstrategin och en uppfräschning av GDPR-kursen. Skicka ut reboarding-modulen i god tid, gärna några veckor innan medarbetaren återvänder till kontoret.

Var noga med att prata med medarbetaren redan på dag ett. Och fortsätt att kommunicera framöver! Försäkra dig om att frågor vågar ställas och håll dialogen levande.

Uppmuntra till att medarbetaren gör om reboarding-modulen från steg ett. På så sätt uppnås en bättre överblick över vad som hänt på företaget under frånvaron.