Vårmässan är en mötesplats för leverantörernas representanter som ger goda råd och tips till kunderna. John Bovin, Husqvarna, visade bland annat en fin robotgräsklippare, som blivit allt vanligare i svenska villaträdgårdar.
Bernt Johansson, Global Batterier, är på vårmässan för tredje eller fjärde gången.
– Petterssons är bra för de har så många olika kundgrupper, både företag och privatpersoner, sa Bernt Johansson.
Bo Gylleus, G A Lindberg och Mobil, har varit på plats lika många gånger medan det är första gången för hans kollega Jonnie Levin.
– Det här är ett riktigt trevligt evenemang, tyckte Bo Gylleus.
– Ett väldigt trevligt ställe där man får träffa både kunder och kollegor, var Johnnie Levins känsla.
Men det fanns också utrymme för att diskutera stora affärer, som Tobias Östlund som var intresserad av en grävmaskin.
Lars Nyström och Johan Lundgren, Pirab, ville veta mer om eldrivna motorsågar, vilket Hannu Kurrikoski, Petterssons, kunde berätta om.
– Det är ju bättre att ha en eldriven motorsåg när vi arbetar i bostadsområden och det ser ut som om sådana skulle kunna fungera för våra behov, sa Lars Nyström.
Micke Johansson, Flagmore, visade Kjell Pettersson vilka olika typer av flaggstänger de har på sitt produktprogram. Kjells gamla flaggstång av trä behöver bytas ut och då verkar det bli en av plast.
Tony Pihl, Gunnebo Industrier, är specialist på stängsel.
– Jag har varit här minst 5 gånger och det är fantastiskt trevligt att få träffa både kunderna och kollegorna, sa Tony Pihl. Och så får man ju träffa Pettersson också!
Daniel Wahlund, Scando Stegar, gjorde sin sjunde vårmässa hos Petterssons.
– För mig känns det som en tradition och sen är det alltid en fördel att få arbeta i Gävle eftersom jag bor här, sa Daniel Wahlund.
Leif Kronström, Honda, är en riktig veteran som var med för tionde gången med Hondas trädgårdsmaskiner.
– Hit kommer jag väldigt gärna för vid sådana här tillfällen får jag träffa dem som använder våra maskiner och få höra deras synpunkter, som är värdefullt för oss och vårt utvecklingsarbete, sa Leif Kronström.
Dessutom bjöds på fika, varmkorv och många glada miner!
Det var Vårmässa hos Petterssons på Kryddstigen, så våren är här!