Den kompakta digitala projektorn som ryms i en större ficka är så mycket mer än bara en miniprojektor för hemmabio, inomhus eller utomhus. Den är kompakt och trådlös samt utrustad med modern DMD DLP-teknik som projicerar både bild och film med utmärkt kvalité på vilken yta som helst. Den har Android som mjukvara men är fullt Apple-kompatibel.
– En perfekt mobil lösning för affärsfolk på resa, skolor, utbildning och alla sammanhang där man snabbt och enkelt vill kunna göra en större effektfull presentation oavsett om det gäller Powerpoint, bild, film eller teamsmöten säger Kenneth.

Multimediaprojektorn har stöd för både Wi-Fi- och Bluetooth vilket gör den till en unik smartprojektor. Med imponerande 300 ANSI lumen är denna projektor riktigt ljusstark och redo att användas när som helst och var som helst med fördel tillsammans med din smartphone. Kenneth arbetar nu med att utveckla återförsäljarnätet i Norden där bl.a. Kama Fritid, Euronics och MacForum redan ingår.

Idén föddes när Kenneth, som arbetar med ledbelysning och energibesparingar, var ute med familjen på husbilssemester.
– Jag ville skapa en familjekänsla i husbilen och ville hellre att vi skulle samlas framför samma film än sitta med olika skärmar. När jag inte hittade någon riktigt bra lösning på marknaden fick jag utveckla en själv, berättar Kenneth som utvecklat både den geniala multimediaprojektorn och varumärket PICZO. 

Den nya projektorn med sina unika egenskaper blev klar i maj i år. På grund av pandemin har Kenneth inte kunna visa upp den på några mässor och dylikt annat utan har kunnat ägna sommaren åt att åka runt på turné med husbilen och knyta nya kontakter inför den större lanseringen i höst. Han har då även haft möjlighet att hålla publika demonstrationer på populära besöksmål som t.ex. Västervik och Böda Strand.
– För privatmarknaden så har ju gensvaret varit enormt när vi visat upp PICZO som bio direkt på både husbilar och båtar. Det väckte riktigt uppmärksamhet när vi t.ex. visade Fotbolls-EM på hela husbilssidan under ganska ljusa sommarkvällar.

Om PICZO IRIS Plus Touch
Den första versionen av multimediaprojektorn Piczo lanserades framgångsrikt till Fotbolls-VM 2018 och den tredje generationen heter Piczo IRIS Plus Touch. Den har 2 st USB-ingångar som gör det möjligt att ansluta USB-minnen och externa hårddiskar för snabb filhantering. Projektorn har ett inbyggt batteri för optimal mobilitet, inbyggd stereohögtalare och 3,5mm AUX-utgång samt både HDMI- och microSD-ingång så att du enkelt kan ansluta en mängd olika enheter. Dessutom får du bland annat med en fjärrkontroll och touchpanel för optimal navigering och användning. Projektor går även att styra via app i telefonen. Piczo IRIS är perfekt för sommarstugan, semestern och inte minst i arbetet när du behöver tillgång till en stor skärm smidigt och enkelt.

Fotnot: Namnet PICZO är en ordlek baserat på Picture och Zoom. Den gör bevisligen skäl för namnet.

För mer information kontakta
Kenneth Blom
Swede Invent AB
Mobil: + 46 70 307 23 86
kenneth@piczo.se
www.piczo.se

Direktlänkar till Piczo IRIS Plus Touch

Macforum
https://www.macforum.se/handla/produkt/piczo-iris-plus-touch

KAMA Fritid
https://www.kamafritid.se/sv/product/elektronik-ljud-bild-tv4/projektor-piczo-iris-plus135x60x75-mm--T55-96B

Sea Sea
https://www.seasea.se/bild-ljud/projektor/projektor-piczo-iris-plus

Hjertmans
https://www.hjertmans.se/produkter/elektronik-navigation/tv-stereo/mediaprojektor-piczo-iris-plus