Hyundai Kona electric

Vilken Hyundai KONA electric väljer du?

22/1, 2019 kl. 21:03

I bilens barndom var eldrivna bilar vanliga och majoriteten av taxibilarna i New York var eldrivna i början av 1900-talet! De första eldrivna fordonen konstruerades redan på 1830-talet och vid sekelskiftet 1900 fanns det 800 eldrivna taxibilar i New York! Elbilarna var populära eftersom de var tysta, rena, luktfria och enkla att starta eftersom de inte behövde vevas i gång. Hastigheten var 20–30 kilometer i timmen. Men i takt med att bensinbilarna blev bättre och snabbare blev den korta räckvidden ett problem eftersom laddningen bara räckte några mil. När T-Forden introducerades 1913 pressades dessutom priserna på bensinbilar kraftigt och intresset för elbilar upphörde.

 • Hyundai Kona electric - Årets Bil 2018!
 • Head-up Display
 • 7.tums instrumentgrupp
 • Apple CarPlay
 • 7- eller 8-tums display
 • Hyundai Kona electric 39 kWh
 • Hyundai Kona Electric 64 kWh
 • Sober interiör
 • Sober interiör
 • Aktiva säkerhetsfunktioner
 • Adaptiv farthållare
 • Filhållningsassistans med varning
 • Smart bromskraftsåtervinning
 • Mittplacerad växelväljare
 • Trådlös mobilladdning

Idag växer antalet eldrivna bilar nästan lavinartat och en av pionjärerna på området är Hyundai som lanseras i vår.
Hos Bilvaruhuset Dahlboms Bil, återförsäljare för Hyundai i Gävleområdet, är man förväntansfulla!
– Det har redan varit ett stort intresse för Hyundau KONA electric, säger John Hjalmarsson, VD på Dahlboms Bil. Vi uppmanar därför de som är intresserade att ringa någon av våra säljare och boka tid för en personlig visning när vi får våra demobilar!
KONA electric är en eldriven och rymlig kompakt-SUV med en räckvidd på upp till 45 mil. Den är den första helt eldrivna kompakta SUV-en att lanseras i Europa, vilket gör KONA electric till en banbrytande nykomling. Hyundai erbjuder en generös nybilsgaranti på 5 år och en batterigaranti på 8 år.
Utnämningen av KONA electric till Årets Bil 2018 visar ju också att branschexperterna uppskattar bilen!
- Att Hyundai Kona Electric gick över 40 mil på en laddning, vid verklig körning, snacka om ögonöppnare för resten av branschen! säger John Argelander, Redaktionschef på Auto motor & sport
Vilken KONA electric väljer du?
• KONA electric 39 kWh har ett kraftfullt batteri som klarar upp till 289 km på en enda laddning. Tillsammans med den starka motorn på 136 hästkrafter klarar bilen vardagens alla utmaningar.
Den också finns tillgänglig med utrustningspaketet Trend, med en 7" mediaskärm med Apple CarPlay samt aktiva säkerhetsfunktioner som gör körningen både bekväm och säker.
• KONA electric 64 kWh när man behöver kunna köra riktigt långt eftersom den klarar upp till 449 km på en laddning. Motorn är på 204 hästkrafter vilket ger maximal körglädje längs hela sträckan. Den finns också i version Trend men också som Premium. Med Trend får man bland annat 17" lättmetallfälgar och aktiva säkerhetsfunktioner. I Premium ingår dessutom funktioner som navigationssystem med 8" mediaskärm, LED-strålkastare och en helt ny ”head-up”-display.
Vi arbetar målmedvetet för en säkrare vardag i trafiken och förutom att bygga smarta, elektrifierade och innovativa bilar, utrustar vi dem med den senaste säkerhetstekniken. KONA electric är både bränslesnål och säker. Därför har Folksam utsett bilen till ett ”Bra Val”, vilket innebär att den har högsta betyg i Folksams säkerhetstester. -
- Hyundai Kona Electric kommer att bli en sensation på marknaden eftersom den är både prisvärd och rejält välutrustad, säger Niclas Falkenström, försäljningschef hos Dahlboms Bil.
Som sagt, det kommer att bli riktigt elektriskt hos Dahlboms Bil när nya KONA electric kommer till stan!

Denna artikel är publicerad på Hem & Bostad via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Bilvaruhuset Dahlboms Bil

Bilvaruhuset Dahlboms Bil

Dahlboms Bil AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2012-02-23

Bilvaruhuset Dahlboms Bil AB
Auktoriserad återförsäljare för Hyundai, Subaru och Polaris samt Aixam mopedbilar. Ständigt cirka hundra begagnade... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

(För att undvika "spam" ber vi dig besvara denna fråga.)

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer