Idén om ett strukturerat samarbete började växa fram redan år 2005 då alla tre företagen var involverade i Korsnäs stora jubileumsfest. Därefter följde många mindre samarbeten men det var inte förrän vid Bomässan i Gävle planerna på riktigt började organiseras. Företagen samordnade en fantastisk monter på mässan som blev mycket populär och man kunde tydligt se hur bra företagens olika inriktningar och kompetenser flöt samman.
– Kunderna tjänar också på samarbetet. Det blir mycket smidigare för dom att få en trevlig utemiljö, säger Carola Arnaryd, delägare av Hedvigs Trädgård.
– De behöver bara vända sig till ett av företagen för att få kontakt med alla tre, tillägger Mikael Walldén, som driver Gävle Markbetong.
Själva iden bakom samarbetet är alltså att göra det enklare för kunden, som på så sätt
kan få all kompetens som krävs för att deras utemiljö ska bli så bra som möjligt.

Samarbetet ger också plats åt alla tre företag och låter dem hjälpa kunden med det varje enskilt företag är bäst på. PIRABs del i samarbetet handlar om nyanläggning, ombyggnation, skötselavtal och trädvård/trädfällning, Gävle Markbetong levererar allt inom sten och betong medan Hedvigs tar hand om design, mindre trädgårdsarbeten och kan ge både inspiration och bra råd för att få den utemiljö man söker.
- Det är också väldigt viktigt att vara lyhörd och lyssna på vad kunden vill, samtidigt som man måste tänka på vad som är möjligt, säger Ulrika Kristiansson, delägare i Hedvigs Trädgård.
– Och eftersom vi verkligen vill dela med oss av vad vi kan för att hjälpa kunden så är ju det här samarbetet ett bra sätt att göra det på, kommenterar Claes Pira, ägare av PIRAB Markservice.

Framtidsplaner finns det också för samarbetet. – Vi är inte främmande för att ta in fler parters i framtiden, för att täcka in fler kompetensområden, säger Claes.